Milyon dolarlık sayfa
Gördüğünüz bu logo cümbüşü sahibini dolar milyoneri yaptı. Alex Tew adlı 21 yaşındaki bir İngiliz, 2005 yılında üniversiteye devam ederken eğitim masraflarının bir kısmını karşılamak için 1 milyon pikselden oluşan bir web sayfası hazırlar. İsteyen herkes piksel başına 1 dolar vererek bu sayfaya reklam verecek ve reklamı bir sene boyunca bu adreste kalacaktı. Üçüncü gününde aldığı ilk reklamın ardından dilden dile yayılarak o kadar popüler oldu ki daha bir yılı doldurmadan bütün pikselleri satmayı ve 1 milyon doları kazanmayı başarır (getir.net/lrm). Alex Tew Şimdi pixelotto.com adresindeki yeni sitesinde bir ziyaretçisine 1 milyon kazandırma peşinde. (milliondollarhomepage.com)
Anten topu mu?
Türkiye'nin kaçırdığı trendlerden birisi de antene takılan toplar. Yüzlerce mühendis, yüz milyonlarca dolarlık bütçelerle en iyi tasarımlı aracı üretmeye çalışıyor ama nedense bir türlü başaramıyor. Dolayısıyla sürekli orasına burasına bir şey takmak, bağlamak ve asmak zorunda kalıyoruz. Üstelik bu konuda Pakistan ile kapışacak düzeydeyiz. Peki nasıl bir zihniyet, nasıl bir ihtiyaçla antenine top takmak ister? Jason Wall 1998 yılından bu yana sitesinden anten topu satıyor. Üstelik şu anki aylık satış adedi 500 bini geçiyor. Daha ilk senesinde 1,5 milyon dolar kazanmayı başardı. Merak edenler örneklere siteden de bakabilir ancak kafanızda canlandırdığınız şey ile satılan arasında aslında hiçbir fark yok. (antennaballs.com)
Köpeklere gözlük
Köpek sevgisinin enteresan yansımalarına ait bir galeri. Artan sayıda köpekseverimiz var ancak evlerini daha çok sevdikleri için o köpekleri her gün dışarı pisletmeleri için gezdirmek gerekiyor. Ve gördüğümüz kadarıyla en zor şey bir poşetle 'artıkları' toplamak. Diğer bir ortak nokta da bu sevimli yaratıkları çeşitli şeylerle süslemek. Kimi zaman üşümesinler, kimi zaman etrafa saldırmasınlar diye kullanılan bu aksesuvarların hepsinin bir işlevi var. Peki köpek gözlüğünün ihtiyaç olduğu söylenebilir mi? Bu sitenin sahiplerinin köpek gözlüğü satarak dolar milyoneri olunca daha da felaket şeyler üretmeye karar vermişler. Ayrıntılar doggles.com adresinde.
Noel Baba diyor ki...
Noel Baba geyikleri yorulduğu yıllarda mektup da yazabiliyor. Noel'in (24 Aralık) baş kahramanı Noel Baba'nın geyiklerin çektiği kızağına hediyelerini doldurarak uslu Hıristiyan çocuklara dağıttığından zerre şüphemiz yok. Uyanığın biri de bu şahsın yaşadığı varsayılan Alaska'dan bir posta kutusu kiralar ve web sitesinden anne-babaların çocuklarına Noel Baba'nın ağzından mektup yazmasını sağlar. Bu mektupları Alaska'dan yolladığı için yavrucaklar da Noel Baba hayalini perçinler. Peki bu hizmete mektup başına 20 dolar verilir mi? Sadece 2001'de 200 bin mektup bu siteden yollanır! 2006'da o kadar çok mektup gelir ki site başvuruları durdurur. 2007 başvuruları şimdiden açık, meraklılara duyrulur. (santamail.org)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder