20 Haziran 2010 Pazar

"Google Şifreleri de Aldı"

"Almanya'nın ardından Fransa da Google'ın gizlilik kuralları ihlal ettiğini açıkladı."



Almanya'nın yaptığı şikayet üzerine geçtiğimiz haftalarda Street View araçlarıyla Google'ın WiFi bilgilerini de topladığı ortaya çıkmıştı. Ardından gelen internet devinin itirafı ile olay kesinleşse de firma yetkilileri topladıkları bilgilerin herkes tarafından görüntülenebilen MAC adresleri olduğunu açıklamış fakat buna rağmen Almanya'dan çekileceğini duyurmuştu. Fransız Ulusal Komisyonu (CNIL)'nun yaptığı açıklama ise Google'ın yalnızca MAC adreslerini değil, kullanıcılara ait özel biglileri de aldığı yönünde.

Geçtiğimiz ay Google'ın çalışmaları üzerinde araştırma başlatan CNIL, Google'ın ele geçirdiği WiFi bilgileri üzerinde tarama yaptığını ve veri akışını çözdüğünü iddia etti. Şifresiz WiFi bağlantılarıyla internete giren kullanıcıların bilgilerini alan Google, ayrıca bu bilgileri Street View araçlarında bulunan sabit disklere de kaydetmiş.

Yapılan araştırmalarda özellikle e-posta şifrelerine de ulaşıldığını belirten CNIL, aynı işlemin Almanya ve İspanya gibi ülkelerde de gerçekleştiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google